2024-10-11

Acticon förvärvar Alpab - Säkerställer framtida produktionskapacitet

För att möjliggöra för våra framtida tillväxtplaner är det viktigt för oss på Acticon att säkerställa rätt leverantörsbas. Vi har därför förvärvat en av våra befintliga leverantörer, Alpab - Aluminiumprodukter i Brandstorp AB. Vi har under många år haft ett omfattande och väl fungerande samarbete och är idag deras största kund.

Christer Isaksson grundade Alpab i sitt garage 1985 och har sedan dess byggt upp ett framgångsrikt företag med 20 anställda. Under 2023 uppgick omsättningen till drygt 50 miljoner kronor. Alpab, som är beläget i Brandstorp mellan Jönköping och Hjo, är experter på legotillverkning inom plåt och metall. Med en bred och modern maskinpark inom laserskärning, stansning, svetsning, automatpressning, kantpressning, svarvning, fräsning och kapning erbjuder de stor flexibilitet och korta ledtider till sina kunder. Kundbasen består av både lokala, nationella och internationella aktörer inom olika branscher.

Med Herenco som vår huvudägare tar nu vi på Acticon över ägandet av Alpab. Herenco ser en stor potential i att växa och utveckla Alpab vidare, både med befintliga och nya kunder. Christer Isaksson ser Herenco som en stark och långsiktig ägare som tryggar Alpabs framtid.

- Vi kan inte få en bättre köpare än Herenco-ägda Acticon. De är en stark och långsiktig ägare som tryggar Alpabs framtid och arbetstillfällena i Brandstorp, säger Christer Isaksson, VD Alpab.

Tommy Kreivi Sandell, VD för oss på Acticon, understryker också betydelsen av förvärvet för våra tillväxtplaner och säkerställandet av en stark produktionskapacitet.

- Köpet av Alpab är helt rätt för Acticon för att säkerställa bra produktionskapacitet i våra ambitiösa expansionsplaner, säger Tommy Kreivi Sandell.

Alpab kommer snart att påbörja rekryteringen av en platschef som ska leda och utveckla den dagliga verksamheten. Fram tills att den nya platschefen är på plats, kommer Christer fortsätta att driva och utveckla Alpab.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Tommy Kreivi Sandell
Tel: 036-37 07 90
Dir: 036-37 39 96
Mob: 0733-37 07 30
tommy.kreivi@acticon.se